ÇEREZ POLİTİKASI

 

Güllüoğlu Gıda Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (“Şirket” olarak anılacaktır) olarak, yönetmekte olduğumuz internet sitelerinin ziyaretçilerinin gizlilik ve kişisel verilerinin korunması haklarını gözeterek ziyaretçilerimize daha iyi bir kullanım deneyimi sağlayabilmek için kişisel verilerini işlemekte ve internet çerezlerini (“Çerezler”) kullanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVK Kanunu”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmekte olup işbu Politika ile internet sitemiz kullanıcılarımız/ üyelerimiz/ziyaretçilerimiz olarak sizlerin kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin olarak bilgi vermektir. Bunun yanı sıra, işbu Politika’da internet sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımızı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamaktayız. Bu Çerez Politikası (“Politika”), Karaköy Güllüoğlu tarafından yönetilen Platform için geçerli olup çerezler açıklanan şekilde kullanılacaktır.

 

Çerez Nedir ve Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Çerez, internet siteleri tarafından erişim sağladığınız bilgisayarınıza, cep telefonlarınıza, tabletlerinize veya diğer mobil cihazlarınıza kaydedilen küçük veri depolama dosyalarıdır. Bu dosyada internet sitesi üzerindeki gezintilerinize ait bilgiler saklanır. Böylelikle erişim sağladığınız cihazlarınız internet sitesini tekrar kullandığınızda bu verilerinizi hatırlayacaktır. Dolayısıyla çerezler, internet sitesinin etkili ve daha kolay kullanabilmeniz için gerekli ve önemlidir.

Çerezlerin kullanılmasının temel amaçları;

  •   www.karakoygulluoglu.com ’un çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, Karaköy Güllüoğlu üyelerinin, ürün sepetinde ki ürünlerin ziyaretleri süresince kaybolmaması. Oturum açan üyelerin www.karakoygulluoglu.com ‘da farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması.
  • www.karakoygulluoglu.com’u analiz etmek ve platform’un performansını arttırmak. Örneğin, platform’un üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, platform’u ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.
  • www.karakoygulluoglu.com ’un işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Platform üzerinden üçüncü taraf sosyal medya mecralarına paylaşımda bulunmak, platform’u ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması.
  •          Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi  
  •          5651 sayılı Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve Internet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'ten kaynaklananlar başta olmak üzere, kanuni ve sözleşmese yükümlülüklerimizin yerine getirebilmesi için IP adresiniz gibi kişisel verilerinize ihtiyaç duyulması,
  • www.karakoygulluoglu.com’un, müşterilerin ve Şirketimizin hukuki ve ticari güvenliğinin sarsılmaması için gerekli önlemleri almak amacıyla kullanılmaktadır.

 

Teknik çerezler, Platform’un size çalışır biçimde sunulabilmesi adına 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVKK”) 5. maddesi kapsamında belirtilen “bir sözleşmenin kurulması veya ifası ile doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebeplerine dayalı olarak işlenmekte iken diğer çerezler, KVKK’ nın 5. maddesi kapsamında belirtilen “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlemenin zorunlu olması” ve işbu Politika kapsamında nasıl yönetileceği aktarılan çerez tercihlerinizdeki onaylarınız hukuki sebeplerine dayalı olarak işlenmektedir.

 

İnternet Sitemizde Kullandığımız Çerez Tipleri

 

Zorunlu Çerezler: İnternet sitesinin düzgün şekilde çalışması için mutlaka gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezlere, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için ihtiyaç vardır ve engellenmesi halinde internet sitesi çalışamayacaktır.

İşlev Çerezleri: Bu çerezler size daha gelişmiş ve kolay bir kullanım deneyimi yaşatmak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin önceki tercihlerinizi hatırlamak, internet sitesi üzerinde yer alan bazı içeriklere rahatça erişmenizi sağlamak işlevlerini yerine getirmektedir. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz.

Analiz/Performans Çerezleri: Bu çerezler, internet sitesinin işleyişinizi analiz edip anlamımızı sağlayan ve sizinle etkileşime geçerek web sitesini geliştirebilmemizi sağlamaktadır.

Hedefleme/Reklam Çerezleri: Bu çerezler, size, reklam içerikleri de dâhil olmak üzere, ilginizi çekebilecek içerikleri saptayarak sunmamız için kullanılmaktadır. Aşağıda detaylı olarak açıklanan şekilde bu çerezlerin kullanımını engelleyebilirsiniz. Ancak bu çerezleri engellemeniz, reklam içeriklerini tamamen engellemeyecek sadece sizin ilginizi çekebilecek olan reklamlar yerine genel içerikli reklamlar sunulacaktır. Gezinti yapmanızı, kullanım hesabı oluşturmanıza ve giriş yapmanıza imkân sağlamaktadır.

 

Analitik Çerezler: İnternet sitemizi ziyaret eden ziyaretçi sayısını tespit edebilmek amacıyla çerezler kullanmaktayız. Analitik çerezler, sizin web sitemizi nasıl kullandığınızı ve sitemizde nelerin çalışıp nelerin çalışmadığını görmek, sitemizi optimize edip geliştirmek ve sizin için ilgi çekici ve amaçlarına uygun olmaya devam ettiğinden emin olmak için kullanılmaktadır. Elde edilen veriler arasında görüntülediğiniz sayfalar, yönlendirme/çıkış sayfaları, kullandığınız platform tipi, tarih/saat damgası bilgileri ve verilen sayfaya yaptığınız (fare) tıklama sayısı, fare hareketleriniz, görüntü kaydırma aktiviteniz, kullandığınız arama terimleri ve sitemizi kullanırken girdiğiniz metinler gibi ayrıntılar bulunmaktadır.

 

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Tarayıcılar genellikle çerezleri otomatik olarak kabul etmektedir. İnternet sitemizi kullanabilmek için çerez kullanımı zorunlu değildir, fakat tarayıcınızı çerezleri kabul etmemeye ayarlamanız halinde kullanıcı deneyiminizin kalitesi düşebilir ve sitelerimizin çeşitli işlevleri bozulabilir. Özellikle teknik çerezler, www.karakoygulluoglu.com’un temel işlevlerini yerine getirebilmesini (Örn: sepete ürün eklediğinizde sayfa değiştirmeniz halinde eklediğiniz ürünün sepetinizde görünmeye devam edebilmesi, Platform’a üye girişi yapmanız adına girdiğiniz bilgilerin Karaköy Güllüoğlu internet sunucularına aktarılarak Platform’a girişinizin sağlanması, tercih etmeniz halinde giriş bilgilerinizin kaydedilmesi vb.) sağlamaktadır. Teknik çerezler Platform’un teknik olarak çalışmasını tesis ettiğinden bunları kapatmanız halinde Platform’da bazı fonksiyonların gereği gibi çalışmaması söz konusu olabilir. Tarayıcınızı; çerezleri tüm siteler veya belirli siteler için engelleyecek şekilde, çerez oluşturulduğunda uyarı verecek şekilde, üçüncü taraf çerezleri engelleyecek şekilde veya tüm çerezleri oturum çerezi gibi sayacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Ek olarak, tarayıcınız üzerinden çerezleri silebilir veya tarayıcınızda saklanan çerezlerin listesini ve değerlerini görebilirsiniz.

Kullanılmakta olan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır:

 

Cookie Servis Sağlayıcısı

Cookie İsmi

Cookie Amacı

Cookie Tipi

Cookie Süresi

Facebook

_fbp

Facebook saklamak ve web siteleri arasında ziyaretleri izlemek için

Pazarlama

3 ay

Google

_ga

Analytics cihaz bilgisi - Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamarın kullanması için

Persistent Cookie

2 yıl

Google Adsense

_gcl_au

Mağaza ve dönüşümleri izler .

Pazarlama

3 ay

Google

_gid

Kullanıcı tanımlama için

Persistent

1 gün

Hotjar

_hjid

Kullanıcı kimliği saklamak

Persistent

1 yıl

 

 Adobe Analytics

http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html 

AOL

https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser

Google Adwords

https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Google Analytics

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome

http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647 

Internet Explorer

https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Mozilla Firefox

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies 

Opera

http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/ 

Safari:

https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

Çerez Kullanımı

Çerez Politikası

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerez (cookie) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için buraya tıklayın.